Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Mamy prawdziwą złotą polską jesień. Cudowne słońce, ciepło i przyjemnie, taką pogodę lubię najbardziej. Na nadchodzący weekend przygotowałam rozgrzewające menu w jesiennych kolorach. Na śniadanie upieczcie drożdżowe gofry belgijskie z owocami, a może wolicie muffiny angielskie, łatwe i szybkie, doskonałe zaraz po przygotowaniu, ale i odgrzewane w tosterze są pyszne, więc warto zrobić ich większą ilość. Na obiad sezonowa zupa grzybowa, bo grzybów wszędzie jest mnóstwo, nawet jeśli ich sami nie zbieracie, można je dostać na każdym bazarku, ryneczku czy sklepie warzywnym.
Na drugie danie pyszne frytki z batatów przyprawiane ziołami, a do nich duszone żeberka lub nuggetsy z kurczaka, po surówki zajrzyjcie tutaj i wybieżcie tę, którą lubicie najbardziej.
Deser jest bardzo jesienny i bo to krucha tarta z budyniem i gruszkami i cudowny grzaniec kawowy z owocami. Odpoczywajcie i cieszcie się pieką pogodą 🙂