Weekendowe Menu cz. 17 – Złota Polska Jesień

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Weekendowe Menu cz. 17 – Złota Polska Jesień

    Jak to zrobiłam, krok po kroku:

    Share

    Mamy prawdziwą złotą polską jesień. Cudowne słońce, ciepło i przyjemnie, taką pogodę lubię najbardziej. Na nadchodzący weekend przygotowałam rozgrzewające menu w jesiennych kolorach. Na śniadanie upieczcie drożdżowe gofry belgijskie z owocami, a może wolicie muffiny angielskie, łatwe i szybkie, doskonałe zaraz po przygotowaniu, ale i odgrzewane w tosterze są pyszne, więc warto zrobić ich większą ilość. Na obiad sezonowa zupa grzybowa, bo grzybów wszędzie jest mnóstwo, nawet jeśli ich sami nie zbieracie, można je dostać na każdym bazarku, ryneczku czy sklepie warzywnym.

    Na drugie danie pyszne frytki z batatów przyprawiane ziołami, a do nich duszone żeberka lub nuggetsy z kurczaka, po surówki zajrzyjcie tutaj i wybieżcie tę, którą lubicie najbardziej.

    Deser jest bardzo jesienny i bo to krucha tarta z budyniem i gruszkami i cudowny grzaniec kawowy z owocami. Odpoczywajcie i cieszcie się pieką pogodą 🙂

     

     

    Śniadanie

    Obiad 

    Nuggetsy z Kurczaka
    Żeberka Duszone

    Deser

    Smacznego 🙂
    (Visited 337 times, 1 visits today)

    Dorota

    previous
    Grzaniec Kawowy – pyszny
    Popovers Recipe
    next
    Popovers lub yorkshire pudding
    previous
    Grzaniec Kawowy – pyszny
    Popovers Recipe
    next
    Popovers lub yorkshire pudding

    Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

    Translate »