Składniki
- 125 g miękkiego masła
- 125 g cukru drobnego do wypieków
- 2 żółtka
- 155 g mąki pszennej
- 110 g mąki kukurydzianej
- 1 łyżka skórki z cytryny
- 2 łyżki soku z cytryny
- ziarenka 1/2 laski wanilii
- do dekoracji cukier puder lub lukier
Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Steps
1 Done | Piekarnik nagrzać do 170 oC. |
2 Done | Mąki łączymy i przesiewamy. Dodajemy do masy i dokładnie miksujemy na średnich obrotach. |
3 Done | Zaraz po wyjęciu z piekarnika przekładamy na kratkę do wystygnięcia. Na początku ciastka są miękkie, ale kiedy wystygną robią się kruche. |
4 Done | Posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy. |
3 komentarze Ukryj
Zrobię, zrobię zaraz sprawdzę czy tylko mąka kukurydziana jest! Czy pchną cytrynowo?
Pachną bardzo i smakują cytrynowo. Można jeszcze udekorować cytrynowym lukrem, żeby było już całkowite szczęście:)
już czuje ten aromat… muszą być pyszne!
pozdrawiam
https://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com