Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Puszyste i delikatne placki biszkoptowe z owocami. Idealne na śniadanie lub podwieczorek. Można je również włożyć do lunchboxa i zabrać do szkoły lub pracy na drugie śniadanie.
Do placuszków można dodać każde ulubione owoce. Najlepiej, żeby były to owoce miękkie, które szybko się usmażą.
Pyszne na ciepło, ale i na zimno smakują doskonale.
Polecam 🙂
Placki Biszkoptowe z Owocami
Składniki:
250 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia (5g)
szczypta soli
300 ml. mleka
2 jajka (białka i żółtka osobno)
2 łyżeczki cukru (10g)
55 g rozpuszczonego masła
ok. 300 g ulubionych owoców (śliwki, morele, borówki, jagody, banany, truskawki)
Steps
1 Done | Sposób przygotowania:W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. |
2 Done | Z białek i cukru ubić sztywną pianę. |
3 Done | Do masy przełożyć piane i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Owoce umyć, pokroić w plasterki, takie jak śliwki, banany, morele, itp. |
4 Done | Patelnię rozgrzać. Na gorącą kłaść porcję ciasta, na cieście układać kawałki owoców, smażīć ok. 3-4 min, do chwili kiedy zaczną się pojawiać pęcherzyki powietrza. Usmażone placuszki odkładać na talerz i smażyć kolejną partię. Podawać posypane cukrem pudrem. Smacznego :) |
5 Done |
3 komentarze Ukryj
Wspaniałe placuszki
Najlepsze pancakes
Bardzo się cieszę 😀