Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Puszyste i delikatne placki biszkoptowe z owocami. Idealne na śniadanie lub podwieczorek. Można je również włożyć do lunchboxa i zabrać do szkoły lub pracy na drugie śniadanie.
Do placuszków można dodać każde ulubione owoce. Najlepiej, żeby były to owoce miękkie, które szybko się usmażą.
Pyszne na ciepło, ale i na zimno smakują doskonale.
Polecam 🙂
Placki Biszkoptowe z Owocami
Składniki:
-
250 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia (5g)
-
szczypta soli
-
300 ml. mleka
-
2 jajka (białka i żółtka osobno)
-
2 łyżeczki cukru (10g)
-
55 g rozpuszczonego masła
-
ok. 300 g ulubionych owoców (śliwki, morele, borówki, jagody, banany, truskawki)
Steps
1
Done
|
Sposób przygotowania:W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. |
2
Done
|
Z białek i cukru ubić sztywną pianę. |
3
Done
|
Do masy przełożyć piane i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Owoce umyć, pokroić w plasterki, takie jak śliwki, banany, morele, itp. |
4
Done
|
Patelnię rozgrzać. Na gorącą kłaść porcję ciasta, na cieście układać kawałki owoców, smażīć ok. 3-4 min, do chwili kiedy zaczną się pojawiać pęcherzyki powietrza. Usmażone placuszki odkładać na talerz i smażyć kolejną partię. Podawać posypane cukrem pudrem. Smacznego :) |
5
Done
|
3 komentarze Ukryj
Wspaniałe placuszki
Najlepsze pancakes
Bardzo się cieszę 😀