• Home
  • Dzieci
  • Placki Biszkoptowe z Owocami – przepis z filmem
0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/wofchnid/domains/kuchniadoroty.pl/public_html/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Placki Biszkoptowe z Owocami – przepis z filmem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Placki Biszkoptowe z Owocami – przepis z filmem

  • Prosty

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Puszyste i delikatne placki biszkoptowe z owocami. Idealne na śniadanie lub podwieczorek. Można je również włożyć do lunchboxa i zabrać do szkoły lub pracy na drugie śniadanie.

Do placuszków można dodać każde ulubione owoce. Najlepiej, żeby były to owoce miękkie, które szybko się usmażą.

Pyszne na ciepło, ale i na zimno smakują doskonale.

Polecam 🙂

Placki Biszkoptowe

Placki Biszkoptowe z Owocami

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5g)
  • szczypta soli
  • 300 ml. mleka
  • 2 jajka (białka i żółtka osobno)
  • 2 łyżeczki cukru (10g)
  • 55 g rozpuszczonego masła
  • ok. 300 g ulubionych owoców (śliwki, morele, borówki, jagody, banany, truskawki)
(Visited 1 062 times, 4 visits today)

Steps

1
Done

Sposób przygotowania:

W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
Do mąki wlać mleko i ponownie wymieszać, następnie dodać żółtka, ponownie wymieszać, najlepiej kuchenną rózgą.
Wlać rozpuszczone i przestudzone masło, wymieszać, odstawić.

2
Done

Z białek i cukru ubić sztywną pianę.

3
Done

Do masy przełożyć piane i delikatnie, ale dokładnie wymieszać.

Owoce umyć, pokroić w plasterki, takie jak śliwki, banany, morele, itp.
W całości można zostawić jagody, borówki, maliny, itp.

4
Done

Patelnię rozgrzać. Na gorącą kłaść porcję ciasta, na cieście układać kawałki owoców, smażīć ok. 3-4 min, do chwili kiedy zaczną się pojawiać pęcherzyki powietrza.
Placki ostrożnie przewracać na drugą stronę, smażyć kolejne 3 min.

Usmażone placuszki odkładać na talerz i smażyć kolejną partię.

Podawać posypane cukrem pudrem.
Najsmaczniejsze na ciepło, ale zimne są też przepyszne.

Smacznego :)

5
Done

Dorota

Pożarskie Kotlety
previous
Kotlety Pożarskie – Drobiowe Kotlety Mielone
Pierogi z Serem
next
Pierogi z Serem – Na Słodko
Pożarskie Kotlety
previous
Kotlety Pożarskie – Drobiowe Kotlety Mielone
Pierogi z Serem
next
Pierogi z Serem – Na Słodko

Jeden komentarz Ukryj

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię