Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Bardzo prosty sposób na parówki smażone. Nie tylko smakują doskonale, ale i bardzo ładnie wyglądają. Tak podane parówki nawet niejadków zachęcą do jedzenia.
Oczywiście szukajcie parówek dobrej jakości. Polecam 🙂
Smażone Parówki
Składniki:
- 3 parówki (u mnie Berlinki)
- olej do smażenia
Dodatki do smażonych parówek:
- pomidor
- musztarda
- pieczywo
Sposób przygotowania:
Z parówek zdejmujemy foliową osłonkę. Każdą parówkę kroimy na 4 części. Każdy z końców parówki nacinamy na krzyż, do ok. 1/4 długości.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżeczki oleju, wrzucamy parówki i smażymy prze k. 10 min. Parówki powinny być lekko przyrumienione.
Podajemy ze świeżymi warzywami lub musztardą i ketchupem.
Smacznego.
Do przygotowania tego dania przydadzą się:
(Visited 18 657 times, 1 visits today)
3 komentarze Ukryj
Hi, hi, jakie fikuśne te paróweczki :)))
ciekawy pomysł, i parówki wyglądają tak jakoś smaczniej 😉
Fajnie wyglądają.