Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Jeśli śniadanie to najważniejszy posiłek dnia to tak owsianka sprawdzi się zarówno w roli pierwszego jak i drugiego śniadania. Jest bardzo sycąca i wystarczy nam do lunchu.
Wiem, że nie wszyscy lubią zupy mleczne, ale ja je uwielbiam. Lubię owsianki, kaszę manną no i ta już teraz rzadko spotykane kluski lane. Wiosną zawsze mam wzmożony apetyt na zupę mleczną z owocami.
Ta owsianka jest raczej wytrawna i jedynym słodkim akcentem są owoce, nie dodaję cukru ani miodu. Szczypta soli sprawia, że owsianka nie jest mdła.
Polecam na dobry początek dnia 🙂
[/mp_row]
Do średniego garnka wlać mleko, wsypać sól i płatki owsiane. Zagotować, zamieszać, zmniejszyć płomień do minimum, przykryć garnek. Gotować przez 5-7 min. Uważać, żeby mleko nie wykipiał (od czasu do czasu podnosić przykrywkę i mieszać). Owsianka powinna być dość gęsta. Zdjąć z ognia i zostawić na 3 min pod przykryciem. Owoce umyć, obrać ze skóry i pokroić w średniej wielkości kostkę. Owsiankę podzielić na dwa talerze, na każdą porcję położyć po połowie owoców. Podawać ciepłą ze szklanką świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego. Smacznego.Owsianka z owocami
Składniki dla 2 osób:
Sposób wykonania:
2 komentarze Ukryj
Fajny przepis i na pewno pyszna owsianka.
Problem jest w składnikach,na zdjęciach jest mango a w składnikach awokado co zmienia całkowicie smak i konsystencje.
Poza tym wszystko super.
Pozdrawiam
pepe
Co ja bym bez Was zrobiła? Pepe dziękuję!!!! masz rację moja pomyłka, już zmieniłam 🙂 oczywiście że mango, tak to jest kiedy się pisze rano przed śniadaniem 😉 Pozdrawiam