Lemoniada z letnich owoców, najlepszy i najpyszniejszy napój jaki w letnie upały podaję mojej rodzinie.
Do lemoniady nie dodaję cukru, bo ten który znajduje się w owocach i sosu, absolutnie wystarczy.
Napój to bomba witaminowa i smakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Przechowuję go zawsze w lodówce.
Lemoniadę można przygotować z mrożonych owoców, lub takich które przed przygotowaniem dokładnie schłodziłam.
Polecam i życzę Wam słonecznego smacznego lata ????
Przepisy na NAPOJE

SKŁADNIKI
- 2 szklanki truskawek
- 2 szklanki arbuza bez pestek pokrojonego w kostkę
- 1 szklanka soku z pomarańczy
- sok z cytryny
przygotowanie
Arbuza kroję na niewielkie kawałki, usuwam pestki.
Truskawki myję, usuwam szypułki.
Cytrynę przekrawam na pół.
Do dzbanka malaksera wrzucam owoce i sok wyciśnięty z cytryny, wlewam sok.
Całość miksuję przez kilka minut, aby powstała absolutnie gładka lemoniada.
Jeśli lubicie można dodać kilka kostek lodu i zmiksować.
Wlewam lemoniadę do szklanek lub kieliszków do koktajli.
Brzeg kieliszka lub szklanki zanurzam w soku z cytryny, a następnie w cukrze.
W ten sposób powstanie ozdoba, która wygląda bardzo ładnie.
Do kieliszków nalewam lemoniadę, ja dodaję jeszcze gałązkę mięty i od razu podaję.
Przechowuję w lodówce, przed podaniem mieszam, aby składniki się połączyły.
Filmy jak zrobić łatwe i szybkie dania z GRILL-a