0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/wofchnid/domains/kuchniadoroty.pl/public_html/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Jajka Faszerowane Humusem – Ostre Dynie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Jajka Faszerowane Humusem – Ostre Dynie

  • 12 porcje
  • Prosty

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Jajka faszerowane głównie przyrządzamy na Wielkanoc, ale nie tym razem. Dziś coś innego, łatwa w przygotowaniu i szybka do zrobienia przekąska na Halloween.

Możemy ją podawać od razu po przygotowaniu lub odstawić do lodówki, aby się schłodziła.

Jajka Faszerowane

Jajka Faszerowane – Ostre Dynie

Składniki:

  • 1 szklanka humusu (z tego przepisu) 
  • 6 ugotowanych jajek (oddzielnie białka i żółtka, wykorzystamy 3 żółtka)
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek do dekoracji

 

(Visited 178 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Jajka gotujemy na twardo. Gdy wystygną obieramy, przecinamy na pół i wyjmujemy żółtka.
Białka odkładamy, a z żółtek robimy masę do napełnienia.

2
Done

W misce łączymy humus, 3 żółtka, ostrą paprykę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

3
Done

Wydrążone białka faszerujemy przygotowaną masą, tak aby była wypukła. Przejeżdżamy po niej widelcem żeby uzyskać chrakterystyczne zgięcia jak w dyni.
Farsz posypujemy słodką papryką. Z pokrojonego szczypiorku formujemy ogonek dyni.
Podajemy :)

4
Done

Dorota

previous
Polędwica Wieprzowa Dijon
next
Piegus – Ciasto z Białek
previous
Polędwica Wieprzowa Dijon
next
Piegus – Ciasto z Białek

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię