Jajka faszerowane głównie przyrządzamy na Wielkanoc, ale nie tym razem.
Dziś coś innego, łatwa w przygotowaniu i szybka do zrobienia przekąska na Halloween.
Możemy ją podawać od razu po przygotowaniu lub odstawić do lodówki, aby się schłodziła.

SKŁADNIKI
- 1 szklanka humusu (z tego przepisu)
- 6 ugotowanych jajek (oddzielnie białka i żółtka, wykorzystamy 3 żółtka)
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól i pieprz do smaku
- szczypiorek do dekoracji
przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Gdy wystygną obieramy, przecinamy na pół i wyjmujemy żółtka.
Białka odkładamy, a z żółtek robimy masę do napełnienia.
W misce łączymy humus, 3 żółtka, ostrą paprykę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Wydrążone białka faszerujemy przygotowaną masą, tak aby była wypukła. Przejeżdżamy po niej widelcem żeby uzyskać chrakterystyczne zgięcia jak w dyni.
Farsz posypujemy słodką papryką. Z pokrojonego szczypiorku formujemy ogonek dyni.