Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Jajka faszerowane głównie przyrządzamy na Wielkanoc, ale nie tym razem. Dziś coś innego, łatwa w przygotowaniu i szybka do zrobienia przekąska na Halloween.
Możemy ją podawać od razu po przygotowaniu lub odstawić do lodówki, aby się schłodziła.
Jajka Faszerowane – Ostre Dynie
Składniki:
- 1 szklanka humusu (z tego przepisu)
- 6 ugotowanych jajek (oddzielnie białka i żółtka, wykorzystamy 3 żółtka)
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól i pieprz do smaku
- szczypiorek do dekoracji
Steps
1 Done | Jajka gotujemy na twardo. Gdy wystygną obieramy, przecinamy na pół i wyjmujemy żółtka. |
2 Done | W misce łączymy humus, 3 żółtka, ostrą paprykę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. |
3 Done | Wydrążone białka faszerujemy przygotowaną masą, tak aby była wypukła. Przejeżdżamy po niej widelcem żeby uzyskać chrakterystyczne zgięcia jak w dyni. |
4 Done |