0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/wofchnid/domains/kuchniadoroty.pl/public_html/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Babeczki z owocami i kremem budyniowym

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Składniki na 8 szt. babe czek 12 cm.
160 g. zimnego masła
280 g. mąki pszennej
40 g. mąki ziemniaczanej
120 g. cukru
3-4 łyżki lodowatej wody
1 jajko
na krem budyniowy
1 opakowanie budyniu waniliowego
2 łyżki esencji waniliowej
120 g. miękkiego masła
300 g. mieszanych owoców (borówki, maliny, brzoskwinie, kiwi, truskawki)

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Babeczki z owocami i kremem budyniowym

Idealny letni deser, lekkie i pyszne. Pełne owoców z delikatnym budyniowym kremem

  • Średni

Składniki

  • Składniki na 8 szt. babe czek 12 cm.

  • na krem budyniowy

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

 

 

muffiny, ciastka, ciastka przepis, ciastka z kremem, ciastka z kremem przepis, przepisy, przepisy kulinarne, babeczki z kremem, babeczki z kremem przepis, przepisy na ciasta, przepisy dla dzieci, przepis na babeczki, przepis na naleśniki, maliny, maliny przepisy, ciasto z malinami,
(Visited 954 times, 5 visits today)

Steps

1
Done

Kruche ciasto

Masło, mąki, cukier i jajko umieścić w misie malaksera, posiekać. Pod koniec siekania dodać wodę i miksować jeszcze chwilę.

Ciasto wyłożyć na oprószony mąką blat i uformować z niego kulę, lekko spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez ok. 30 min.

2
Done

Foremki posmarować roztopionym masłem, używając pędzla, oprószyć mąką lub drobną tartą bułką. Odstawić.

3
Done

Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na oprószonym mąką blacie. Wylepić foremki ciastem, widelcem nakłuć spód, wstawić do zamrażalnika na czas przygotowania kremu budyniowego.

Piekarnik nagrzać do 180 oC. Wstawić foremki i piec ok. 20 min do zrumienienia. Wyjąć i studzić na kratce.

4
Done

Krem budyniowy

Budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Po zdjęciu z ognia dodać esencję waniliową i dokładnie zamieszać. Odstawić do przestygnięcia.

5
Done

Ciepły budyń przykryć kawałkiem foli spożywczej, żeby nie utworzył się ,,kożuch”. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia.

Zimny budyń zmiksować z miękkim masłem, na jednolitą masę.

6
Done

Zimne babeczki wyjąć z foremek, napełnić kremem budyniowym i ozdobić owocami.

Dorota

previous
Tort Bezowy z Malinami
next
Tarta półkrucha ze śliwkami i malinami
previous
Tort Bezowy z Malinami
next
Tarta półkrucha ze śliwkami i malinami

10 komentarzy Ukryj

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię