0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/wofchnid/domains/kuchniadoroty.pl/public_html/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211
Frytki pieczone domowe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Frytki pieczone domowe

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share
Po prostu. Smacznego:)
Frytki
  • 1 kg ziemniaków
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • Sól morska gruboziarnista
  • Oliwa
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzać do 210 oC.
  2. Ziemniaki obrać, opłukać, dokładnie osuszyć w lnianej ściereczce.
  3. Pokroić na grube frytki. Ponownie dokładnie osuszyć, ziemniaki powinny być zupełnie suche.
  4. Przełożyć na blachę do pieczenia, lekko skropić oliwą, oprószyć ziołami prowansalskimi, wymieszać, aby zioła i oliwa pokryły dokładnie ziemniaki.
  5. Wstawić do gorącego piekarnika na 1h lub do czasu kiedy frytki będą zrumienione tak jak lubimy.
Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika.
Smacznego!
(Visited 569 times, 1 visits today)

Dorota

previous
Tarta ze Szpinakiem i Łososiem
next
Wrapy z Sałatką z Kurczaka i Kolorową Fasolą
previous
Tarta ze Szpinakiem i Łososiem
next
Wrapy z Sałatką z Kurczaka i Kolorową Fasolą

6 komentarzy Ukryj

Wyglądają tak, że mam ochotę polizać ekran 😉 Tylko, że oliwa z oliwek do tak długiego pieczenia się nie nadaje, bo traci wszystkie właściwości odżywcze, lepsza będzie łyżka oleju rzepakowego który lepiej znosi wysokie temperatury 🙂

Pozostaw odpowiedź Inspirowane Smakiem Anuluj pisanie odpowiedzi