Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Bardzo klasyczny, zimowy przepis na Roladę z Boczku. Taką wędlinę robiła lata temu moja mama. Zwijany boczek podany na ciemnym chlebie z odrobiną chrzanu jest dla mnie wspomnieniem dzieciństwa i chociaż głownie jadł takie przysmaki mój tato, to zawsze robię go na święta, bo tradycyjnie musi znaleźć się na moim stole.
Polecam 🙂
Boczek Rolowany
Składniki:
-
Ok. 1 kg boczku surowego (możliwie cienkiego i w dużym kawałku)
-
2-3 łyżeczki soli
-
2 łyżeczki pieprzu czarnego
-
2 łyżki papryki słodkiej
-
2 łyżeczki papryki ostrej
-
2 łyżki majeranku
-
1 duża cebula
-
2 łyżki wody
Steps
1
Done
|
Sposób przygotowania: |
2
Done
|
|
3
Done
|
Cebulę pokroić w grube plastry. |
4
Done
|
Jeden komentarz Ukryj
Super pomysł i wykonanie, rolada wygląda świetnie!