Weekendowe Menu cz. 16 – pierwszy dzień jesieni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Weekendowe Menu cz. 16 – pierwszy dzień jesieni

    Jak to zrobiłam, krok po kroku:

    Share

    Pierwszy dzień jesieni i pierwszy dzień weekendu, dlatego menu będzie rozgrzewające i sycące. Na początek pyszna pasta jajeczna z dodatkiem łososia, a dla dzieci lekkie i delikatne placuszki z serka ricotta. Dalej będzie równie pysznie, ugotuję kapuśniak z fasolą, to mój domowy wielokrotnie sprawdzony przepis. Zupa będzie doskonała prze nawet 3 dni, tylko koniecznie trzeba przechowywać ją w lodówce. Taki odgrzewany kapuśniak z każdym dniem jest jeszcze smaczniejszy, bo kapusta kiszona bardzo zyskuje na podgrzewaniu.

    Na drugie danie zrobię doskonalą zapiekankę ziemniaczaną, jest z nią trochę pracy, ale za to również doskonale nadaje się do odgrzewania, a nawet można podawać ją z sałatką jako samodzielne danie. Do zapiekanki schab pieczony w rękawie, lub pyszne sznycelki z indyka w panierce.

    Na deser chyba zdecyduję się na Biskwity z bitą śmietaną i dżemem z czarnych porzeczek, są bardzo łatwe do upieczenia, a naprawdę przepyszne.

    Życzę Wam ciepłego, jesiennego weekendu 🙂

    Śniadanie 

    Obiad

    Kapuśniak z Fasolą
    schab
    Sznycle z Indyka
    Zapiekanka Ziemniaczana

    Deser

    Smacznego 🙂

     

     

    Więcej propozycji na Weekendowe Menu znajdziecie tutaj: 

    menu

     

     

     

     

    (Visited 331 times, 1 visits today)

    Dorota

    previous
    Chlebek Bananowy Intensywnie Czekoladowy
    next
    Grzaniec Kawowy – pyszny
    previous
    Chlebek Bananowy Intensywnie Czekoladowy
    next
    Grzaniec Kawowy – pyszny

    Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

    Translate »