Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Pierwszy dzień jesieni i pierwszy dzień weekendu, dlatego menu będzie rozgrzewające i sycące. Na początek pyszna pasta jajeczna z dodatkiem łososia, a dla dzieci lekkie i delikatne placuszki z serka ricotta. Dalej będzie równie pysznie, ugotuję kapuśniak z fasolą, to mój domowy wielokrotnie sprawdzony przepis. Zupa będzie doskonała prze nawet 3 dni, tylko koniecznie trzeba przechowywać ją w lodówce. Taki odgrzewany kapuśniak z każdym dniem jest jeszcze smaczniejszy, bo kapusta kiszona bardzo zyskuje na podgrzewaniu.
Na drugie danie zrobię doskonalą zapiekankę ziemniaczaną, jest z nią trochę pracy, ale za to również doskonale nadaje się do odgrzewania, a nawet można podawać ją z sałatką jako samodzielne danie. Do zapiekanki schab pieczony w rękawie, lub pyszne sznycelki z indyka w panierce.
Na deser chyba zdecyduję się na Biskwity z bitą śmietaną i dżemem z czarnych porzeczek, są bardzo łatwe do upieczenia, a naprawdę przepyszne.
Życzę Wam ciepłego, jesiennego weekendu 🙂
Śniadanie
Obiad
Deser
Więcej propozycji na Weekendowe Menu znajdziecie tutaj: