0 0

Notice: Undefined variable: btn_class in /home/wofchnid/domains/kuchniadoroty.pl/public_html/wp-content/plugins/osetin-meal-planner/osetin-meal-planner.php on line 211

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

1 szklanka cukru pudru
0,5 sok z cytryny

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Lukier – jak zrobić lukier?

  • Średni

Składniki

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Najłatwiejszy sposób na lukier do pierniczków, ciasteczek lub ciasta.

Przygotowanie zajmie 2-3 min.

Lukrować można ciasteczka, babeczki lub ciasto, zależy to tylko od Was 🙂

Babeczki Cynamonowe

(Visited 414 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Cukier poder wsypać do miseczki lub dużej filiżanki. Dodać 2-3 łyżeczki soku z cytryny i energicznie mieszać do całkowitego rozpuszczenia cukru.

2
Done

Jeśli lukier jest zbyt płynny dodać łyżkę cukru pudru.
Jeśli jest zbyt gęsty, dodać odrobinę soku z cytryny. Za każdym razem wymieszać bardzo dokładnie.

3
Done

Sok z cytryny można zamieć na wodę lub wrzątek.

Dorota

Piernik Bakaliowy
previous
Keks Piernikowy
next
Biscotti z Żurawiną i Gorzką Czekoladą
Piernik Bakaliowy
previous
Keks Piernikowy
next
Biscotti z Żurawiną i Gorzką Czekoladą

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię