Pieczarki Faszerowane

Pieczarki Faszerowane serem mozzarella i suszonymi pomidorami to łatwa i szybka przystawka. Pieczarki można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce.
Pieczarki Faszerowane serem mozzarella i suszonymi pomidorami to łatwa i szybka przystawka. Pieczarki można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce.


Bardzo łatwy i szybki pomysł na przystawkę lub ciepłą przekąskę. Pieczarki faszerowane można przygotować i przechowywać w lodówce, a upiec przed samym podaniem.

Do faszerowanych pieczarek doskonale będzie pasować rukola skropiona oliwą i świeża bagietka. Polecam danie jest proste, ale naprawdę pyszne :)

 Więcej pomysłów na przystawki znajdziecie tutaj (klik)

 

Pieczarki Faszerowane

Pieczarki Faszerowane

Składniki:

  • ok. 400 g pieczarek (u mnie specjalne duże, przeznaczone do faszerowania)
  • 1 kulka mozzarelli (220 g)
  • ok. 0,5 szklanki  suszonych pomidorów
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
ponadto:
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1-2 łyżki roztopionego masła
  • sól morska

Sposób przygotowania pieczarek faszerowanych:

Piekarnik rozgrzać do 200 st.C.

Pieczarki obrać ze skóry, ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Masło i czosnek przeciśnięty przez praskę rozpuścić, dodać natkę pietruszki, wymieszać.

Pieczarki w środku posmarować masłem z czosnkiem.

Mozzarellępomidory pokroić w kostkę.  Napełnić nimi pieczarki, na wierzch położyć odrobinę bułki wymieszanej z masłem. Naczynie przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika i piec
30 min. Po 20 min, zdjąć folię, żeby pieczarki ładnie się przyrumieniły.

Wyjąć z piekarnika, posypać posiekaną pietruszką i solą morską. Podawać.

Smacznego :)

Pieczarki Faszerowane Serem

Pieczarki obrać ze skóry, ułożyć w żaroodpornym naczyniu.

Pieczarki Faszerowane

Pieczarki w środku posmarować masłem z czosnkiem.

Faszerowane Pieczarki

Mozzarellę i pomidory pokroić w kostkę.  Napełnić nimi pieczarki

Pieczarki Faszaerowane Serem i Pomidorami

Na wierzch położyć odrobinę bułki wymieszanej z masłem

Pieczarki Faszerowane

Wstawić do piekarnika i piec 30 min.
Po 20 min, zdjąć folię, żeby pieczarki ładnie się przyrumieniły.

  • Pieczarki Faszerowane
  • Pieczarki Faszerowane
  • Pieczarki Faszerowane

 

Więcej pomysłów na przystawki i przekąski szukajcie tutaj:

Paszteciki z Pieczarkami

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>