0 0
Warzywa pieczone z rozmarynem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Warzywa pieczone z rozmarynem

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Najprościej jak można, ale za to pysznie i zdrowo. Ilości zależą od Was 🙂

pieczone-warzywa

 

 

Warzywa pieczone z rozmarynem

Składniki:

  • Marchewka
  • Pietruszka
  • Seler
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek (lub więcej)
  • 3-4 łyżeczki suszonego rozmarynu

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 oC.
  2. Olej wlać do naczynia, dodać rozmaryn i dokładnie wymieszać, odstawić.
  3. Warzywa obrać, umyć i pokroić na 4 części (wzdłuż).
  4. Poukładać w naczyniu żaroodpornym, polać rozmarynowym olejem, rękami wymieszać aby warzywa dokładnie pokryły się przyprawą.
  5. Piec przez ok. 20-30 min, do momentu, kiedy widelec będzie lekko wchodził w marchewkę.

Podajemy na ciepło lub zimno jako dodatek do mięs, lub np. z sosem jogurtowo czosnkowym.

Smacznego!!!

warzywa-pieczone-z-rozmarynem
(Visited 557 times, 1 visits today)

Dorota

Kotlety Mielone z Kurczaka
previous
Kotlety mielone z kurczaka
Ciasto Drożdżowe z owocami
next
Ciasto drożdżowe z owocami
Kotlety Mielone z Kurczaka
previous
Kotlety mielone z kurczaka
Ciasto Drożdżowe z owocami
next
Ciasto drożdżowe z owocami

5 komentarzy Ukryj

Odpowiedz na „EmiAnuluj pisanie odpowiedzi