0 0
Śledzie Francuskie w Sosie Musztardowym

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Śledzie Francuskie w Sosie Musztardowym

  • Prosty

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Moje ulubione śledzie w sosie z musztardą francuską gruboziarnistą. Zawsze czekam na nie z niecierpliwością i jem nie tylko w Wigiliię, ale również przez kolejne dni świąt, a nawet w nowy rok.

Polecam bo to naprawdę pyszna wersja śledzi. Przygotujcie je 1-2 dni przed podaniem i pozwólcie dobrze się ,,przegryźć” w lodówce 🙂

 

Śledzie Francuskie

Śledzie Francuskie w Sosie Musztardowym

Składniki

400 g śledzi w oleju typu matias

2 duże cebule czerwone

2 łyżki majonezu „Kieleckiego”

2 łyżki jogurtu greckiego

1 łyżka musztardy francuskiej gruboziarnistej

pieprz świeżo mielony

(Visited 3 193 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Sposób przygotowania:

Śledzie opłukać, osuszyć i pokroić w niewielkie kawałki.

2
Done

Musztardę, jogurt i majonez wymieszać razem,
doprawić świeżo mielonym pieprzem. Odstawić.
Cebulę posiekać drobno, posolić, odstawić na 10 min.
Odcisnąć nadmiar soku w papierowy ręcznik.

3
Done

W szklanym naczyniu wymieszać dokładnie śledzie, sos i cebulę. Odstawić na min. 1 dzień w chłodne miejsce.
Podawać z ciemnym chlebem.
Pyszne, polecam :)

4
Done

Dorota

Makowiec Zwijany Klasyczny
previous
Strucla Makowa – Makowiec Zawijany
Kulebiak z Kapustą i Grzybami
next
Kulebiak z Kapustą i Grzybami – Krucho-Drożdżowy
Makowiec Zwijany Klasyczny
previous
Strucla Makowa – Makowiec Zawijany
Kulebiak z Kapustą i Grzybami
next
Kulebiak z Kapustą i Grzybami – Krucho-Drożdżowy

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »