0 0
Roladki z Kurczaka z Serem i Suszonymi Pomidorami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Roladki z Kurczaka z Serem i Suszonymi Pomidorami

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Trochę inny pomysł na obiad. Roladki z kurczaka faszerowane robi się równie szybko jak kotlety a jednak to coś innego i mniej banalnego. Roladki można przechowywać w lodówce lub zamrozić
po całkowitym wystudzeniu.

Do farszu można dodać również inne składniki jak np. pieczarki lub zmielone kurze polędwiczki z suszonymi pomidorami, lub polędwiczki z posiekaną natką pietruszki. Roladki są bardzo delikatne

Polecam.

Roladki z Kurczaka

 

Roladki z Kurczaka 

Składniki na roladki z kurczaka:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 100 gr suszonych pomidorów (jeśli są w zalewie kapary, je również wykorzystajmy)
  • 2 grube plastry sera żółtego (Gouda)
  • Sól
  • Pieprz
  • Ostra papryka w proszku
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy Dijone
  • tarta bułka
  • 1 jajko
  • Oliwa do smażenia
  • 1 łyżeczka masła (opcjonalnie)

Przepisy na Kurczaka 

 

Sposób przygotowania roladek z kurczaka:

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić i podzielić na dwie połówki.

Każdą część umieścić między dwoma kawałkami foli spożywczej i dokładnie rozbić.

Wewnętrzną część piersi posolić, oprószyć pieprzem i ostrą papryką, posmarować musztardą. Na jednym z końców położyć plaster sera żółtego, pokrojone w paski suszone pomidory. Zwiną całość w roladę. Z drugą piersią zrobić to samo.

W szklanym naczyniu rozkłócić jako, na talerz wysypać tartą bułkę.

Roladki najpierw zanurzyć w jaku następnie obtoczyć w bułce.

Obsmażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron do zrumienienia, dodać łyżeczkę masła, przykryć patelnię i na małym ogniu dusić przez ok. 30 min.

Wyjąć, pokroić w ukośne plastry.

Podawać gorące z dodatkiem pieczonych ziemniaków lub kopytek.

Smacznego.

Roladki z Kurczaka

 

 

Więcej przepisów na dania z kurczaka:

Kurczak Pieczony

 

>>Kurczak pieczony w ziołowym maśle >>

>>Kurczak pieczony z warzywami>>

>>Kurczak grillowany w gruboziarnistej musztardzie >>

>>Kurczak JERK >>

(Visited 65 463 times, 1 visits today)

Dorota

Bezowe Serca
previous
Bezowe Serca
Pizza Jak za Gierka
next
Pizza jak za Dawnych Lat – przepis z filmem
Bezowe Serca
previous
Bezowe Serca
Pizza Jak za Gierka
next
Pizza jak za Dawnych Lat – przepis z filmem

5 komentarzy Ukryj

Oczywiście, że można jednym a nawet zupełnie bez folii, ale ja zawsze kładę mięso między dwoma kawałkami 🙂 tak żeby nie brudzić deski i nie musieć jej potem skrobać i długo czyścić. Jakoś tak mam 😉

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »