0 0
Pasta z Makreli do Kanapek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Pasta z Makreli do Kanapek

  • Prosty

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Wyobraźcie sobie, że wchodzicie do sklepu gdzie roznosi się niesamowity, cudowny zapach wędzonych ryb. Wszystko pachnie fantastycznie, świeżo i niesamowicie kusząco, no i wyobraźcie sobie jeszcze, że jesteście niesamowicie głodni 🙂 Tak to wszystko było dzisiaj moim udziałem.

Kupiłam oczywiście największą wędzoną makrelę jaka była w sklepie, w domu zrobiłam z niej szybką i fantastyczną pastę do kanapek. Pasta jest najsmaczniejsza z ciemnym pełnoziarnistym chlebem przybrana malinowym pomidorem. Polecam Wam gorąco to proste i pyszne danie.

 

Pasta z Makreli

Pasta z Makreli

Składniki na pastę:

  • 1 duża makrela wędzona
  • 1 mała cebula czerwona
  • 2 łyżki siekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany lub jogurtu greckiego
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania pasty z makreli:

Makrelę oczyścić ze skóry i ości. Mięso ryby włożyć do miski. Odstawić.

Majonez połączyć ze śmietaną, wymieszać, odstawić.

Czerwoną cebulę posiekać w drobniutką kostkę, oprószyć solą, wymieszać i odstawić na ok. 5 min.

Do makreli dodać wszystkie składniki: szczypiorek, koperek, pieprz, cebulę i majonez, dokładanie wymieszać. Podawać.

Przechowywać e lodówce.

Smacznego 🙂

  • Pasta Rybna z Makreli
  • Pasta z Makrelii
(Visited 5 148 times, 7 visits today)

Dorota

Placki z Łososia
previous
Placki z Wędzonego Łososia i Ryż z Karmelizowanymi Warzywami
next
Bajgle Pszenne Domowe
Placki z Łososia
previous
Placki z Wędzonego Łososia i Ryż z Karmelizowanymi Warzywami
next
Bajgle Pszenne Domowe

2 komentarze Ukryj

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »