Składniki
-
3 duże Jajka
-
1/2 pęczka szczypiorku
-
szczypta soli i pieprzu
-
2 łyżeczki majonezu
-
1 łyżeczka jogurtu greckiego
Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Podawana na ciemnym pieczywie lub w lekko ciepłej grzance. Z dodatkami lub bez, tak jak lubicie najbardziej.
Pastę można przechowywać w szklanym naczyniu w lodówce do 2 dni.
Steps
1
Done
|
Jajka gotujemy na twardo (np. ok. 7 min od momentu zagotowania się wody, na małym ogniu pod przykryciem) |
2
Done
|
Ugotowane jajka, obieramy i dokładnie rozdrabniamy przy pomocy widelca, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy jogurt z majonezem, mieszamy. |
3
Done
|
Pasta jest gotowa, teraz tylko od nas zależy, co jeszcze położymy na kanapkę. |
4
Done
|
4 komentarze Ukryj
Ale pyszna musi by 😉
Ja naprawdę bardzo ją lubię 🙂
mmm… smaki dzieciństwa 🙂
Właśnie, właśnie, dla mnie również 🙂