Muffinki z Borówkami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Liczba porcji:
1 szklanka cukru
2 Jajka
1 szklanka maślanka
1/2 szklanki olej
4-5 kropli zapachu waniliowego
1,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
szczypta soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki borówek amerykańskich lub jagód

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Muffinki z Borówkami

Klasyczne muffinki z jagodami. Pyszne i bardzo łatwe do upieczenia. Uwielbiane przez dzieci.

  • 40 min
  • 12 porcje
  • Prosty

Składniki

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

 

(Visited 2 316 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Jajka, cukier i zapach waniliowy zmiksować na jasną puszystą masę.
Kiedy masa będzie jasna wlać do niej maślankę, lekko zmiksować. Następnie wlać olej, ponownie zmiksować tylko do połączenia składników.

2
Done

Mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i sól połączyć, wymieszać.

3
Done

Do mokrych składników dodać suche, wymieszać dokładnie lub krótko zmiksować.
Na koniec wsypać borówki wymieszać.

4
Done

Form do muffinów wyłożyć papilotkami. Papilotki napełnić ciastem do 3/4 wysokości.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C. grzałki góra/dół.
Piec ok. 20-23 min do suchego patyczka.

5
Done

Babeczki można oprószyć cukrem pudrem lub polukrować.

Dorota

previous
Ciasto z budyniem i gruszkami
Ciasto Bananowo Czekoladowe
next
Keks czekoladowo-bananowy
previous
Ciasto z budyniem i gruszkami
Ciasto Bananowo Czekoladowe
next
Keks czekoladowo-bananowy

Jeden komentarz Ukryj

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »