Składniki
- 1 szklanka cukru
- 2 Jajka
- 1 szklanka maślanka
- 1/2 szklanki olej
- 4-5 kropli zapachu waniliowego
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szklanki borówek amerykańskich lub jagód
Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Steps
1 Done | Jajka, cukier i zapach waniliowy zmiksować na jasną puszystą masę. |
2 Done | Mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i sól połączyć, wymieszać. |
3 Done | Do mokrych składników dodać suche, wymieszać dokładnie lub krótko zmiksować. |
4 Done | Form do muffinów wyłożyć papilotkami. Papilotki napełnić ciastem do 3/4 wysokości. |
5 Done |
Jeden komentarz Ukryj
Szklanka cukru? Lekka przesada .pół starczy .Piękne wyszły