https://www.kuchniadoroty.pl
  • Zaloguj się
  • Rejestracja
  • + Karnawał
  • + Tłusty Czwartek
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Placki-naleśniki – gofry
    • Lunch
    • Obiad
      • Dania główne
      • Kluski
      • Surówki
      • Zapiekanki
      • Pizza
      • Tarty
    • Zupy
    • Wegetariańskie
    • Przystawki
  • Ciasta i Desery
    • Drożdżowe
    • Z owocami
    • Kruche
    • Czekoladowe
    • Bezy
    • Torty
    • Serniki
    • Lody
    • Wytrawne
    • Ciastka
    • Pierniki i pierniczki
  • Kuchnia Polska
    • Weekendowe Menu
    • Domowa piekarnia
    • Dla spragnionych
    • Sosy
    • Od pora do pomidora
    • Przetwory
    • Dobry Początek
  • Liczy się skład
    • Mięso
      • Kurczak
      • Indyk
    • Ryby
    • Makarony
    • Ziemniaki
    • Czekolada
    • Owoce
    • Truskawki
    • Śliwki
    • Banany
    • Jabłka
    • Rabarbar
    • Bakłażan
    • Migdały
  • Okazje
    • Święta
    • Wielkanoc
    • Dzień dziecka
    • Grillowanie
    • Strefa Kibica
    • Karnawał
    • Tłusty Czwartek
    • Halloween
    • Walentynki
    • Komunie Chrzciny
  • Poradnik
    • Mieszadła miksera
    • Tarta idealna – jak ją upiec
    • Grillowanie od podstaw
    • Alfabet Kuchenny
  • + Karnawał
  • + Tłusty Czwartek
  • Posiłki
    • Śniadania
    • Placki-naleśniki – gofry
    • Lunch
    • Obiad
      • Dania główne
      • Kluski
      • Surówki
      • Zapiekanki
      • Pizza
      • Tarty
    • Zupy
    • Wegetariańskie
    • Przystawki
  • Ciasta i Desery
    • Drożdżowe
    • Z owocami
    • Kruche
    • Czekoladowe
    • Bezy
    • Torty
    • Serniki
    • Lody
    • Wytrawne
    • Ciastka
    • Pierniki i pierniczki
  • Kuchnia Polska
    • Weekendowe Menu
    • Domowa piekarnia
    • Dla spragnionych
    • Sosy
    • Od pora do pomidora
    • Przetwory
    • Dobry Początek
  • Liczy się skład
    • Mięso
      • Kurczak
      • Indyk
    • Ryby
    • Makarony
    • Ziemniaki
    • Czekolada
    • Owoce
    • Truskawki
    • Śliwki
    • Banany
    • Jabłka
    • Rabarbar
    • Bakłażan
    • Migdały
  • Okazje
    • Święta
    • Wielkanoc
    • Dzień dziecka
    • Grillowanie
    • Strefa Kibica
    • Karnawał
    • Tłusty Czwartek
    • Halloween
    • Walentynki
    • Komunie Chrzciny
  • Poradnik
    • Mieszadła miksera
    • Tarta idealna – jak ją upiec
    • Grillowanie od podstaw
    • Alfabet Kuchenny
  • Home
  • salata-radler

salata-radler

Posted on Maj 19th, 2019
by Dorota
Categories:

Kurczak w Cieście

danie z kurczaka z filmem, kurczak pieczony, kurczak, przepisy na kurczaka, kurczak, przepis na kurczaka, kurczak przepis, kurczak przepisy, pomysły na obiad, przepisy, kurczak duszony, kurczak duszony przepisy , kurczak pieczony, obiady domowe, szybki obiad, obiad szybki przepis, kurczak, przepis na kurczaka, kurczak przepis, kurczak przepisy, pomysły na obiad, przepisy, kurczak duszony, kurczak duszony przepisy , kurczak pieczony, obiady domowe, szybki obiad, obiad szybki przepis , kurczak w cieście, kurczak w cieście przepis, kurczak na grilla, kurczak w piwnym cieście,

(Visited 1 times, 1 visits today)

Dorota

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię Anuluj pisanie odpowiedzi

Kuchnia Doroty

Kuchnia Doroty

Gotowanie od zawsze było jednym z moich ukochanych zajęć. Uspakaja mnie i odpręża. Prowadzenie bloga to zajęcie wymarzone, to nie praca, ale przyjemność.

Szukaj

Hity Kuchni Doroty

  • Indyk Pieczony w Rękawie - bardzo łatwyIndyk Pieczony w Rękawie – bardzo łatwy
  • Śledzie z Buraczkami - Sałatka ŚledziowaŚledzie z Buraczkami – Sałatka Śledziowa
  • Śliwki w boczku pieczone - koreczkiŚliwki w boczku pieczone – koreczki
  • Schab Pieczony w Rękawie - łatwy i pysznySchab Pieczony w Rękawie – łatwy i pyszny
  • Pierogi z Serem – Na SłodkoPierogi z Serem – Na Słodko
  • Barszcz Czerwony WigilijnyBarszcz Czerwony Wigilijny
  • Kotlety Devolay Przepis krok po krokuKotlety Devolay Przepis krok po kroku
  • Zakwas Buraczany na Wigilijny Barszcz CzerwonyZakwas Buraczany na Wigilijny Barszcz Czerwony
  • Żeberka Duszone  – bardzo łatweŻeberka Duszone – bardzo łatwe
  • Paszteciki z Ciasta Francuskiego z PieczarkamiPaszteciki z Ciasta Francuskiego z Pieczarkami

Kategorie

Ciasta

Ciasta

Dieta

Dieta

Dzieci

Dzieci

Grill

Grill

Obiad

Obiad

Śniadania

Śniadania

Disclaimer

Zdjęcia prezentowane na tej stronie są moją własnością. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest zabronione (Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz.U.Nr 24, poz. 83)

YouTube

Instagram

dorota_pawlowska_

KuchniaDorotypl
Wyjątkowo pyszne i szybkie do upieczenia CIASTECZ Wyjątkowo pyszne i szybkie do upieczenia CIASTECZKA Z SEREM I JABŁKAMI 🍎🍏Składniki na ok. 18 szt. średnich ciastek:2 opakowania gotowego ciasta francuskiego (2 x 300g)
cukier puder do posypania ciastekMasa Serowa:
250 g sera białego tłustego lub półtłustego
1 jajko
30 g cukru
20 g mąki pszennej
1 cukier waniliowy
1 łyżka śmietany (18%)
skórka otarta z połowy cytrynyJabłka Prażone:
ok. 500 g jabłek (najlepiej szarej renety)
2-4 łyżki wody
2 łyżki cukru (opcjonalnie)W misce zmiksować ser z cukrem, jajkiem, śmietaną i skórką cytryny. Następnie dodać mąkę i ponownie dokładnie zmiksować do połączenia składników.
Masę można przygotować mikserem ręcznym, ale jeśli go nie macie można wszystko zgnieść widelcem i dokładnie wymieszać.Jabłka, najlepsza będzie Szara Reneta, umyć, obrać i oczyścić z gniazd nasiennych.Jabłka pokroić na kawałku (wielkość i kształt nie ma znaczenia), włożyć je do garnka, postawić na ogniu, wlać wodę, zagotować. Następnie zmniejszyć płomień do średniego i pod przykryciem dusić jabłka ok. 20-30 min., od czasu do czasu odkrywać i zamieszać.Jabłka powinny się całkowicie rozpaść. Spróbujecie teraz czy smak, wam odpowiada, jeśli nie dodajcie cukier. Na średnim ogniu bez przykrycia gotujcie jeszcze ok. 5 min.
Zdejmujemy z garnka i odstawiamy do wystygnięcia.Ciasto francuskie rozwiną, jeśli jest mrożone wcześniej rozmrozić.
Ciasto pokroić na 9 równych kwadratów. Drugi kawałek ciasta również na 9 kawałków.Na środku każdego kawałka ciasta kładziemy porcję masy serowej i porcję jabłek. Sklejamy końce kwadratu po skosie. Lekko wyrównujemy brzegi.
Ciastka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (ten w który zawinięte było ciasto francuskie).Każde ciastko smarujemy jajkiem wymieszanym z odrobiną wody.
Wstawiamy do piekarnika.Piekarnik rozgrzewamy do 190 st.C. z termoobiegiemCiastka pieczemy 18-20 min, do zrumienienia.
Wyjmujemy, studzimy przez kilka minut na kuchennej kratce.Przestudzone ciastka posypujemy cukrem pudrem.
______#ciastka #ciastofrancuskie #przepisy #przepisykulinarne #ciastkazserem #ciasteczka #podwieczorek #desert #cukierpuder #jedzenie #pyszne #codokawy #cake #ciasto #nasłodko #słodkości
Obiecano nam zimę, śnieg i mróz ❄️🌨🌬 Obiecano nam zimę, śnieg i mróz ❄️🌨🌬
Czy narzekam, że obietnice jak na razie się nie spełniły? Bynajmniej 😉Ja za zimą nie przepadam, lubię wiosnę, lato i ewentualnie złotą polską jesień, a za prawdziwą zimą wcale, ale to wcale nie tęsknię 🧤🧤🧤Jedak mroźne wieczory mają swój urok i prawa, przygotowanie Grzanego Wina wydaje się całkowicie usprawiedliwione, nawet jeśli zimno nie jest, a tylko miało być :)Składniki na grzane wino:1 butelka czerwonego wytrawnego wina (750 ml.)
1 duża pomarańcza
1 mandarynka
4 laski cynamonu
8-10 goździków
3 gwiazdki anyżu
2 łyżki brązowego cukru lub miodu
1/4 szklanka brandy lub koniakuSposób przygotowania:
Pomarańczę i mandarynkę dokładnie umyć, pokroić w średniej grubości plastry.Do garnka na tyle dużego, żeby zmieścił całe wino wkładamy wszystkie przyprawy, plastry owoców i cukier, zalewamy winem i podgrzewamy na średnim ogniu. Wino powinno być bardzo gorące, ale nie gotować się. Garnek przykrywamy i gotujemy prze ok. 10 min. Następnie odkrywamy, wlewamy brandy, mieszamy i pod przykryciem podgrzewamy jeszcze 5-6 min.
Wciąż nie doprowadzamy do zagotowania.Zdejmujemy garnek z winem z ognia i po 5 min, nalewamy grzańca do szklanek lub kieliszków. Przybieramy  plasterkiem pomarańczy. Gotowe 🍷🍷🍷Pijemy - na zdrowie!!!! 🥰#grzaniec #grzanewino #wino #winoczerwone #drink #wieczór #nazdrowie #domowealkohole #drink #pomarańcza #owoce #grzaniecgalicyjski #wine #winter #zimowywieczór #napoje #mood #wieczór  #karnawał #przepisy #przepisynakoktajle #pyszne #alkohol
Za chwilę znowu zwalniamy, przygotowałam więc p Za chwilę znowu zwalniamy, przygotowałam więc propozycję weekendowego menu 🙂
Jeśli zastanawiacie się co ugotować, chętnie podpowiem kilka pomysłów 😊Na #śnadanie chyba wszyscy lubimy placki, te są puszyste i pyszne, Puszyste Placki-Pancaks
https://www.kuchniadoroty.pl/prz.../pancakes-puszyste-placki#Obiad:
Zupa Krupnik z kaszą wiejską
https://www.kuchniadoroty.pl/.../krupnik-zupa-z-kasza...#Kurczak z Warzywami - Domowa Fajita
https://www.kuchniadoroty.pl/.../fajita-z-kurczakiem-i...#Surówka z Kapusty Pekiskiej
https://www.kuchniadoroty.pl/.../surowka-z-kapusty...Na #deser łatwe #Ciasto Marmurkowe
https://www.kuchniadoroty.pl/.../ciasto-czekoladowo...Życzę Wam #smacznego 🥰Więcej przepisów znajdziecie na blogu #kuchniadorotypl_______________________#menu #weekendowemenu #przepisy #przepis #conaobiad #pysznejedzenie #pysznie #pomyslynaobiad ##gotowanie #czaszrodziną #famylitime #foodphotography #foodlover #deliciousfood #weekendtime #weekendfood #śniadania #breakfast #ciasto #babkamarmurkowa #fajitas #kurczakwsosie
Njalepsza Domowa GRANOLA, czyli przepis na śniada Njalepsza Domowa GRANOLA, czyli przepis na śniadanie idealne 😊Składniki:
1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka płatków żytnich
50 gr migdałów posiekanych
50 gr orzechów posiekanych (włoskich, laskowych, pekan)
20 gr pestek słonecznika (łuskanych)
50 gr żurawiny suszonej
3 łyżki miodu (malinowego, lipowego, gryczanego, wielokwiatowego)
1 łyżka ziaren siemienia lnianego
Sposób przygotowania granoli:
Piekarnik rozgrzać do 180 st.C.Na blachę wysypać płatki owsiane (żytnie i owsiane), wstawić do gorącego piekarnika i piec 10 min. Od czasu do czasu zamieszać. Wyjąć podpieczone płatki i wylać na nie miód, dokładnie wymieszać (najlepiej przy pomocy 2 łyżek). Wstawić ponownie do piekarnika na ok. 7-10 min, przemieszać 2 razy. Wyjąć i odstawić do wystygnięcia.Orzechy, migdały, pestki słonecznika wysypać na blachę i wstawić do gorącego piekarnika na ok 5-7 min, powinny się lekko  zrumienić. Wyjąć odstawić do wystygnięcia.Po wystygnięciu płatki będą lekko sklejone, więc należy zeskrobać je z blachy przy pomocy łopatki. Na płatki wysypać zimną mieszankę orzechów, siemię lniane i żurawinę, dokładnie wymieszać. Przesypać do zamykanego pojemnika (najlepiej szklanego, ale może być ew. plastikowy).Przechowywać suchym miejscu.A teraz wersja śniadaniowa czyli – GRANOLA Z JOGURTEM GRECKIM I OWOCAMI 🍐🍊🍇🍌🥝🥭🍒🍓Składniki dla 2 osób:
2 szklanki jogurtu greckiego
1 szklanka domowej granoli
1 mały owoc mango
1 gruszka
2 śliwki
2 łyżeczki miodu (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Owoce umyć, mango i gruszkę obrać pokroić w małą kostkę. Śliwki wypestkować, pokroić w kostkę.Do pucharków włożyć po 1 szklance jogurtu, posypać granolą i przykryć mieszanką świeżych owoców. Chętni mogą całość polać miodem 🍯🍯🍯_________________#śniadanie #granola #domowagranola #śniadaniefit #zdrowejedzenie #jemzdrowo #fit #fitprzepisy #jedzenie #sniadanienaslodko #jogurtnaturalny #jogurtgrecki #pomysłnaśniadanie #przepisy #przepisyfit #przepisy #pysznejedzenie #pyszne #smakołyki #pomysłynaposiłki #posiłek #poranek #rano #nadzieńdobry #conaśniadanie #przepis #smacznyprzepis #domowejedzenie #kuchniapolska #gotowanie
Omlety lubię pod każdą postacią, te na słodko Omlety lubię pod każdą postacią, te na słodko z owocami i te na słono. Dzisiaj jeden z moich ulubionych przepisów na śniadanie, czyli Omlet z Oscypkiem i Pomidorami 🍅🍅🍅Zamiast oscypka moźzna użyć np. sera korycińskiego, lub sera wędzonego, w każdej wersji jest pyszny.Składniki na omlet dla 1 osoby:
2 jajka (L)
1 łyżka mleka
1 mały oscypek
3 pomidorki cherry
szczypta soli
szczypta pieprz
2 łyżeczki masła klarowanego (lub zwykłego, ale wtedy uważamy, aby się nie przypalało)Sposób przygotowania omletu:
Do miseczki wbić jajka, wlać mleko, rozkłócić, dodać starty na grubej tarce oscypek i pokrojone ćwiartki pomidorki, dokładnie wymieszać. Masę doprawić solą i pieprzem, wymieszać.Na średniej patelni rozgrzać masło i wlać na nie jajka, otrząsając smażyć na średnim ogniu.Kiedy boki omletu zaczynają się ścinać, zmniejszamy płomień i przykrywamy omlet na 1 min. Następnie przekładamy go na talerz zwijając w rulon lub składając na pół.Podajemy gorący z dodatkiem pomidorów z bazylią, oprószony świeżo mielonym pieprzem.🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅#omlet #omletnaslono #śniadanie #drugiesniadanie #placki #naleśniki #ser #pomidory #oscypek #przepisnaśniadanie #pomysłnaśniadanie #poranek #conaśniadanie #przepisy #jedzenie #pysznejedzenie #pyszne #pyszności #domowakuchnia #kuchniapolska #przepisyfit #przepis #lekkieśniadanie #domowejedzenie #gotowanie #przepisydladzieci #smakołyki #łatweprzepisy #szybkieprzepisy #cookieng
Niedziela, poranek, a na was czeka pyszna, pacąca Niedziela, poranek, a na was czeka pyszna, pacąca #CHAŁKA .
Podajecie ją z białym serem i miodem, ze szklanką mleka 🥛.
Świat od razu wydaje się piękneijaszy 😋 🌏Naprawdę warto, nawet na zimno, odświeżona w tosterze chałka jest przepyszna 😊
A z lekko już czerwstwej chałki można zrobić tosty francuskie 👍
Ale to już pomysł na poniedziałkowe #śniadanie 😉Składniki na 12–13 szt mini chałek:na zaczyn:
30 g drożdży świeżych
2 łyżeczki cukru
1 łyżka mąki pszennej
ok. 1/4 szklanki mleka ciepłego (2%)ponadto na ciasto drożdżowe:
500 g mąki pszennej tortowej
3/4 szklanki ciepłego mleka
ok. 80 g. cukru
80 g roztopionego masła
1 jajko+1 żółtko (L)
3-4 krople zapachu waniliowego
1-2 łyżki suchego maku niebieskiego (opcjonalnie)Sposób przygotowania ciasta drożdżowego:👉 zaczyn:
Drożdże łączymy z cukrem, mąką i mlekiem mieszamy dokładnie, przykrywamy folią spożywczą
i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 10 min do wyrośnięcia.👉 Przygotowanie ciasta:
Mąkę, cukier, wyrośnięty zaczyn, jajka i mleko łączymy i wyrabiamy najlepiej hakiem do ciasta drożdżowego. Kiedy wszystkie składniki się połączą dolewamy masło i dodajemy zapach,  wyrabiamy na średnich obrotach prze ok. 6-7 min. Powinno powstać gładkie, sprężyste ciasto.
Misę przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wyrośnięcia na 1-1,5h. Ciasto powinno bardzo ładnie wyrosnąć co najmniej potroić objętość.Wyrośnięte ciasto wykładamy na oprószoną mąką stolnicę i lekko zagniatamy (tylko chwilę, zaledwie 3-4 razy). dzielimy ciasto na 12 lub 13 kawałków, ręką formujemy placek ok. 10×15 cm., dzielimy go na trzy paski, nie przecinając z jednej strony do końca, zaplatamy warkocz, zlepiamy koniec. Chałki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy do wyrośnięcia, a w międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 175 st. grzałki góra/dół.Wyrośnięte chałki smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy makiem.Chałki pieczemy ok. 20 min, do zrumienienia. Wyjmujemy i studzimy na kuchennej kratce.🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛#śniadanie #drugieśniadanie #breakfast #morning #poranek #pomysłnaśniadanie #słodkieśniadanie #słodkiewypieki #wypieki #wypiekidomowe #chałka  #żydowskachałka #kuchniażydowska

Facebook

Zobacz także

Przepisy kulinarne
  • Home
  • O mnie
  • Kontakt
  • Współpraca
  • Polityka prywatności
  • Regulamin Sklepu

Kuchnia Doroty | ALL RIGHTS RESERVED | © 2018 cooked by webchefs