Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Kotleciki Jajeczne
Składniki:
- 6 jajek (L) ugotowanych na twardo
- 1 jajko (surowe)
- 2 łyżki bułki tartej + 2 łyżki do obtoczenia kotlecików
- pęczek szczypiorku
- 1/4 łyżeczki soli
- Pieprz świeżo mielony
- Olej do smażenia + 1 łyżeczka masła opcjonalnie
Steps
1
Done
|
Jaja gotujemy na twardo (ok.7 - 8 min od chwili zagotowania). Studzimy, obieramy ze skorupek. |
2
Done
|
Na talerz wysypujemy tartą bułkę, z masy jajecznej formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce. |
3
Done
|
8 komentarzy Ukryj
Uwielbiam! Tyle, że ja wolę z pietruszką zamiast szczypiorku 🙂
Niby je znałam, ale czy kiedyś robiłam? Hmm. 🙂 Trzeba spróbować. Z sałatką, z sosem.
Wspomnienie z dzieciństwa…uwielbiam
zjadłabym takie:)
Nigdy mnie one nie kusiły, ale na Twoich zdjęciach wyglądają tak apetycznie, że chyba je wypróbuję 🙂
Naprawdę polecam i duzi i mali je lubią, więc to dobra alternatywa dla mięsnych mielonych 🙂
Uwielbiam jajeczne kotleciki. U mnie w domu robiło się je z koperkiem, mnóstwem koperku 🙂 Poza tym dodaję trochę mąki ziemniaczanej, dzięki temu nie rozpadają mi się, a do tej pory to był dla mnie największy kłopot. Mniam 😉
Uwielbiam koperek, więc następnym razem skorzystam z Twojego pomysłu