Jak to zrobiłam, krok po kroku:
Kanapka z łososiem, czyli coś najprostszego na świecie, ale cała tajemnica kryje się w produktach.
Na niedzielne śniadanie wybraliśmy się do jednego z najlepszych w Warszawie bistro Charlotte. Miejsce jest bardzo znane i popularne, głównie ze względu na przepyszne pieczywo, ale i lekką atmosferę.
Z Charlotte przywiozłam cudowny, chrupiący chleb Charllote na zakwasie, z chrupiącą grubą skórką, idealny.
Dzięki temu chlebowi, odtworzyłam w domu swoje niedzielne śniadanie, kanapkę z łososiem i twarożkiem śmietankowym.
Polecam jest pyszne i lekkie, doskonałe na początek nowego, tym razem pełnego tygodnia 🙂
Kanapka z Łososiem
Składniki:
- Chleb u mnie Charlotte na zakwasie (lub inny świeży i chrupiący)
- Kilka plastrów łososia wędzonego na zimno
- 1 łyżeczka serka typu Philadelphia (na 1 kromkę chleba)
- 2 łyżki oliwy
- Kilka gałązek koperku grubo posiekanego
- Cytryna pokrojona na ćwiartki
- Sól morska
Sposób przygotowania:
Koperek łączymy z oliwą, mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania kanapek.
Chleb kroimy na kromki, smarujemy twarożkiem, na wierzch kładziemy plaster łososia. Polewamy łyżeczką oliwy z koperkiem, posypujemy sola i skrapiamy cytryną.
Smacznego.
4 komentarze Ukryj
Kurczę, od zawsze jestem zdania, że proste rzeczy są najlepsze 🙂 Fajna ta kanapka, a i sam chlebek zacny.
Pięknie powiedziane Kalorio 🙂
łosoś uwielbiam 🙂 na świeżym chlebku musi smakować 🙂
Ten chleb jest cudowny, wszystko smakuje na nim wyjątkowo 🙂