0 0
Brukselka Pieczona z Miodem – przepis z filmem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Brukselka Pieczona z Miodem – przepis z filmem

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Jeden z moich ukochanych przepisów, jest niesamowicie łatwy i szybki, a podawana w ten sposób brukselka jest pyszna.

Brukselka pieczona z miodem i oliwą, nadaje się doskonale na dodatek do obiadów, lub jako niezależne danie dla wegan.
Bardzo polecam, przekonajcie się jak smaczna jest ta jarzynka.


Brukselka Pieczona z Miodem

Brukselka Pieczona z Miodem

Składniki:

ok. 1 kg brukselki

ok. 1/4 szklanki oliwy (może być nieco mnie)

ok. 1/4 szklanki miodu płynnego

sól do smaku

(Visited 2 826 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Sposób przygotowania:

Brukselkę umyć, oczyścić z wierzchnich liści i zdrewniałego ogonka.
Każdą gółkę przekroić na pół.

2
Done

Piekarnik rozgrzać do 190 st.C.

3
Done

Brukselkę włożyć do żaroodpornego naczynia, polać oliwą, następnie miodem i oprószyć solą, dokładnie wymieszać.
Wstawić do gorącego piekarnika i piec przez 20-25 min, do miękkości.
Przed wyjęciem sprawdzić widelcem czy brukselka jest upieczona i miękka.

4
Done

Upieczoną brukselkę podawać na gorąco lub na zimno.
Odgrzewać na patelni na niewielkiej ilości masła, często mieszając.
Smacznego :)

Dorota

Kotlety Devolay
previous
Kotlety Devolay Przepis krok po kroku
Zapiekanka Ziemniaczano-Mięsna
next
Zapiekanka Ziemniaczano–Mięsna – przepis z filmem
Kotlety Devolay
previous
Kotlety Devolay Przepis krok po kroku
Zapiekanka Ziemniaczano-Mięsna
next
Zapiekanka Ziemniaczano–Mięsna – przepis z filmem

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »