Parówki Smażone szybki pomysł na śniadanie

Parówki Smażone
Bardzo prosty sposób na parówki smażone. Nie tylko smakują doskonale, ale i bardzo ładnie wyglądają. Tak podane parówki nawet niejadków zachęcą do jedzenia.


Bardzo prosty sposób na parówki smażone. Nie tylko smakują doskonale, ale i bardzo ładnie wyglądają. Tak podane parówki nawet niejadków zachęcą do jedzenia.

Oczywiście szukajcie parówek dobrej jakości. Polecam 🙂


Smażone Parówki

Składniki:

  • 3 parówki (u mnie Berlinki)
  • olej do smażenia

Dodatki do smażonych parówek:

  • pomidor
  • musztarda
  • pieczywo

Sposób przygotowania:

Z parówek zdejmujemy foliową osłonkę. Każdą parówkę kroimy na 4 części. Każdy z końców parówki nacinamy na krzyż, do  ok. 1/4 długości.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżeczki oleju, wrzucamy parówki i smażymy prze k. 10 min. Parówki powinny być lekko przyrumienione.
Podajemy ze świeżymi warzywami lub musztardą i ketchupem.

Smacznego.

 

 

Do przygotowania tego dania przydadzą się:
noz-gerlach-modern-993_741955_1924475_350x350w50
patelnia-ambition-34032-magnat-5904134340320

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.