0 0
Hamburgery

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Hamburgery

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Spotkanie z przyjaciółmi to najmilszy sposób na spędzanie weekendów. Tym razem ja grillowałam a nasi przyjaciele robili zdjęcia:) 
Polecam:)

Zdjęcia Magda Hubka 

Hamburgery
Składniki:

  • 1 kg mielonego udźca wołowego
  • 1 duża czerwona cebula
  • 2 łyżeczki soli morskiej
  • 2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
  • 2 łyżeczki musztardy Dione

Sposób przyrządzenia:

  1. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
  2. W dużym naczyniu łączymy wszystkie składniki: mięso, przyprawy, musztardę i cebulę, dokładnie mieszamy. 
  3. Rękami zamoczonymi w wodzie z mięsa formujemy niewielkie kotlety, w każdym robimy lekki wgniecenie po środku. 
  4. Hamburgery pieczemy na gorącym grillu ok. 5-6 min z każdej strony. 
  5. Bułki do hamburgerów kładziemy na kilka chwil na grill, aby lekko się przypiekły. 

Dodatki do hamburgerów:

  • Pomidory pokrojone w plastry
  • Czerwona cebula pokrojona w plastry
  • Ogórki kiszone
  • Sos majonezowo-koperkowy 

Sos majonezowo-koperkowy:

  • 1 szklanka jogurtu greckiego
  • 2 łyżki majonezu (u mnie Kielecki)
  • 2 łyżki drobno posiekanego koperku
  • 1/2 łyżeczki soli
  1. Wszystkie składniki łączymy, najlepiej w dużym słoiku. Słoik zakręcamy i energicznie potrząsamy tak, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły. 
  2. Sos możemy podać natychmiast lub przechować w lodówce do 3 dni.  

Znakomity do mięs z grilla i warzyw (pieczonych, gotowanych lub świeżych). 

Na podpieczonej bułce układamy hamburgera i ulubione dodatki.
Smacznego!

Zdjęcia Magda Hubka

Więcej świetnych przepisów na grill znajdziecie w tej książce,
do kupienia na GrillSklep.pl

(Visited 327 times, 1 visits today)

Dorota

previous
Menu na długi weekend
next
Do boju ORŁY!!!
previous
Menu na długi weekend
next
Do boju ORŁY!!!

2 komentarze Ukryj

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »