Weekendowe Menu cz. 16 – pierwszy dzień jesieni

Weekendowe Menu
Propozycje na weekendowe menu. Co podać rodzinie na śniadanie i obiad.


Pierwszy dzień jesieni i pierwszy dzień weekendu, dlatego menu będzie rozgrzewające i sycące. Na początek pyszna pasta jajeczna z dodatkiem łososia, a dla dzieci lekkie i delikatne placuszki z serka ricotta. Dalej będzie równie pysznie, ugotuję kapuśniak z fasolą, to mój domowy wielokrotnie sprawdzony przepis. Zupa będzie doskonała prze nawet 3 dni, tylko koniecznie trzeba przechowywać ją w lodówce. Taki odgrzewany kapuśniak z każdym dniem jest jeszcze smaczniejszy, bo kapusta kiszona bardzo zyskuje na podgrzewaniu.

Na drugie danie zrobię doskonalą zapiekankę ziemniaczaną, jest z nią trochę pracy, ale za to również doskonale nadaje się do odgrzewania, a nawet można podawać ją z sałatką jako samodzielne danie. Do zapiekanki schab pieczony w rękawie, lub pyszne sznycelki z indyka w panierce.

Na deser chyba zdecyduję się na Biskwity z bitą śmietaną i dżemem z czarnych porzeczek, są bardzo łatwe do upieczenia, a naprawdę przepyszne.

Życzę Wam ciepłego, jesiennego weekendu :)

Śniadanie 

Obiad

Kapuśniak z Fasolą
Schab Pieczony
Sznycle z Indyka
Zapiekanka Ziemniaczana

Deser

Smacznego :)

 

 

Więcej propozycji na Weekendowe Menu znajdziecie tutaj: 

menu

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>