Pasta z Makreli do Kanapek

Pasta z Makreli
Pyszna i łatwa pasta z makreli. Doskonały dodatek do kanapek lub samodzielne danie. Łatwa i szybka przekąska dla miłośników makreli.


Wyobraźcie sobie, że wchodzicie do sklepu gdzie roznosi się niesamowity, cudowny zapach wędzonych ryb. Wszystko pachnie fantastycznie, świeżo i niesamowicie kusząco, no i wyobraźcie sobie jeszcze, że jesteście niesamowicie głodni :) Tak to wszystko było dzisiaj moim udziałem.

Kupiłam oczywiście największą wędzoną makrelę jaka była w sklepie, w domu zrobiłam z niej szybką i fantastyczną pastę do kanapek. Pasta jest najsmaczniejsza z ciemnym pełnoziarnistym chlebem przybrana malinowym pomidorem. Polecam Wam gorąco to proste i pyszne danie.

 

Pasta z Makreli

Pasta z Makreli

Składniki na pastę:

1 duża makrela wędzona

1 mała cebula czerwona

2 łyżki siekanego szczypiorku

2 łyżki posiekanego koperku

2 łyżki majonezu

1 łyżka śmietany lub jogurtu greckiego

0,5 łyżeczki soli

1/4 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania pasty z makreli:

Makrelę oczyścić ze skóry i ości. Mięso ryby włożyć do miski. Odstawić.

Majonez połączyć ze śmietaną, wymieszać, odstawić.

Czerwoną cebulę posiekać w drobniutką kostkę, oprószyć solą, wymieszać i odstawić na ok. 5 min.

Do makreli dodać wszystkie składniki: szczypiorek, koperek, pieprz, cebulę i majonez, dokładanie wymieszać. Podawać.

Przechowywać e lodówce.

Smacznego :)

  • Pasta Rybna z Makreli
  • pasta, pasta do kanapek, pasta do kanapek przepis, pasta z makreli, pasta z makreli przepis, co do kanapek, co na kanapki przepis, co do kanapek przepis, pasta z ryb, pasta rybna, pasta rybna przepisy, ryby, ryby przepis,

2 kometarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>