0 0
Grzaniec Kawowy – pyszny

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Grzaniec Kawowy – pyszny

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Przepyszny kawowy grzaniec z owocami i cynamonem. Przepis na wyjątkową, rozgrzewającą kawę, którą można pić o każdej porze dnia, bo to przecież Kawa Inka. Grzaniec kawowy jest bogaty w owoce cytrusowe, doskonale smakuje i pięknie pachnie. Można podawać go nie tylko dorosłym, ale i dzieciom, a dodatek błonnika jest dodatkowym atutem.

Idealny napój na chłodne, jesienne wieczory.
Spróbujcie, gorąco polecam 🙂

 

Grzaniec

Grzaniec Kawowy

Składniki na 2 szklanki:

  • 3 szklanki wody
  • 0,5 pomarańczy
  • 0,5 mandarynki
  • 0,5 cytryny
  • 0,5 limonki
  • 1 szklanka cukru brązowego
  • 0,5 łyżeczki przyprawy do grzańca opcjonalnie
  • 3 laski cynamonu lub szczypta cynamonu mielonego
  • 2-3 kwiatki anyżu
  • 2-3 czubate łyżki Kawy Inki Błonnik

Sposób przygotowania grzańca:

W garnuszku zagotować wodę z pokrojonymi w plasterki owocami, laską wanilii i anyżem.
Gotować ok. 5 min. na małym ogniu pod przykryciem. Wyłączyć gaz, wsypać cukier i dokładnie wymieszać.
Zdjąć z kuchenki i wsypać kawę Inkę Błonnik, dokładnie wymieszać, odstawić na 2-3 min.

Wlać grzańca do szklanek razem z owocami, przybrać plasterkiem mandarynki lub pomarańczy.

Podawać grzańca kiedy jest gorący.

Smacznego 🙂

Grzaniec Kawowy
  • Przepis na Kawę z Owocami
  • Kawa Przepis
  • mrożona kawa, kawa mrożona, kawa mrożona przepisy, przepis na kawę mrożoną, napoje na lato, przepisy na lato, kawa mrożona z lodami, kawa przepisy, grzaniec, przepis na grzaniec, kawa inaczej, kawa inaczej przepis,
(Visited 1 405 times, 1 visits today)

Dorota

Weekendowe Menu
previous
Weekendowe Menu cz. 16 – pierwszy dzień jesieni
Weekendowe Menu
next
Weekendowe Menu cz. 17 – Złota Polska Jesień
Weekendowe Menu
previous
Weekendowe Menu cz. 16 – pierwszy dzień jesieni
Weekendowe Menu
next
Weekendowe Menu cz. 17 – Złota Polska Jesień

Jeden komentarz Ukryj

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »