Parówki Smażone szybki pomysł na śniadanie

Parówki Smażone
Bardzo prosty sposób na parówki smażone. Nie tylko smakują doskonale, ale i bardzo ładnie wyglądają. Tak podane parówki nawet niejadków zachęcą do jedzenia.


Bardzo prosty sposób na parówki smażone. Nie tylko smakują doskonale, ale i bardzo ładnie wyglądają. Tak podane parówki nawet niejadków zachęcą do jedzenia.

Oczywiście szukajcie parówek dobrej jakości. Polecam :)


Smażone parówki

Składniki:

  • 3 parówki (u mnie Berlinki)
  • olej do smażenia

Dodatki do smażonych parówek:

  • pomidor
  • musztarda
  • pieczywo

Sposób przygotowania:

Z parówek zdejmujemy foliową osłonkę. Każdą parówkę kroimy na 4 części. Każdy z końców parówki nacinamy na krzyż, do  ok. 1/4 długości.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżeczki oleju, wrzucamy parówki i smażymy prze k. 10 min. Parówki powinny być lekko przyrumienione.
Podajemy ze świeżymi warzywami lub musztardą i ketchupem.

Smacznego.

2 kometarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>