0 0
Kawowe Babeczki z Mikrofali gotowe w 5 min.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Kawowe Babeczki z Mikrofali gotowe w 5 min.

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Wyjątkowy deser, przygotujemy go w 5 min, dosłownie. Ciasta pieczone błyskawicznie w kuchenkach mikrofalowych, są ostatnio bardzo popularne. Wystarczy wszystkie składniki wymieszać w kubku,
wstawić do kuchenki mikrofalowej i po niespełna 2 min, mamy dokonały deser.

Jeśli nie lubimy lub nie umiemy piec ciast, a mamy ochotę na coś słodkiego to jedyne co nam pozostaje to sięgnięcie po gotowy produkt ze sklepu. Ja nie przepadam za batonikami czy cukierkami,
ale uwielbiam domowe ciasta, dlatego od jakiegoś czasu kiedy dopada mnie nagła ochota na ciasto, a nie chcę długo czekać, robię sobie takie właśnie 5 min, babeczki.

Uwielbiam kawę i jej smak, a dzięki kawie Ince mogę to kawowe ciastko podawać również mojemu synkowi, bez obawy o działanie kofeiny.
Dla mnie ważne jest również to, że te kawowe babeczki z Inką może z powodzeniem jeść moja siostra, młoda, karmiąca mam 🙂

Babeczki można zjeść bez żadnych dodatków, ale kulka waniliowych lodów sprawia, że stają się eleganckim deserem.

Uwaga!!!  do wyjęcia ciasta z kuchenki mikrofalowej używajcie rękawic, naczynie będzie bardzo gorące.

Polecam 🙂

 

 

kawa, kawa Inka, kawa Inka przepisy, muffiny, ciastka, ciastka przepis, ciastka z kremem, ciastka z kremem przepis,  przepisy, przepisy kulinarne, babeczki z kremem, babeczki z kremem przepis, przepisy na ciasta, przepisy dla dzieci, przepis na babeczki, przepis na naleśniki, maliny, maliny przepisy, ciasto z malinami,  babeczki, babeczki przepisy, biszkopt z olejem, biszkopt z olejem przepis, biszkopt, biszkopt przepis, babeczki, babeczki biszkoptowe, wiśnie, ciasto, przepisy

Kawowe Babeczki z Mikrofali

Składniki na 1 babeczkę:

  • 1/4 szklanki mąki pszennej 
  • 2 łyżki kawy Inka 
  • 1,5 łyżki cukru brązowego 
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • szczypta soli
  • 1/4 szklanki mleka (2%)
  • 2 łyżki oleju rzepakowego 
  • lody waniliowe (opcjonalnie) 

Sposób przygotowania babeczek z mikrofalówki:

Suche składniki: mąkę, proszek, cukier, sól i kawę Inkę połączyć w szklanej misce, dokładnie wymieszać.

Do suchych składników wlać składniki mokre: mleko i olej, dokładnie wymieszać.

Ciasto można od razu przygotować w szklanym kubku w którym będzie podawane, lub przelać
do filiżanki.

Wstawić do kuchenki mikrofalowej na 70 sek. na maksymalną moc.

Ostrożnie wyjąć używając kuchennej rękawicy lub ściereczki, filiżanka będzie bardzo gorąca!!!

Na gorące ciastko położyć kulkę lodów, oprószyć lekko kawą Inką i podawać.

Smacznego 🙂

 

 

(Visited 4 179 times, 1 visits today)

Dorota

previous
Placki z Mleka Kokosowego z Malinami
next
Makaron z kurczakiem w sosie z kurek i szpinaku
previous
Placki z Mleka Kokosowego z Malinami
next
Makaron z kurczakiem w sosie z kurek i szpinaku

Jeden komentarz Ukryj

Śliczne te babeczki 🙂
Zapraszam również do mnie, a tam 52 triki kuchenne, które ułatwią Wam gotowanie.
Na pewno o niektórych nie mieliście pojęcia !

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »