0 0
Pasta z wędzonych szprotek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Pasta z wędzonych szprotek

  • Średni

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Przygotowanie tej pasty wymaga dużo cierpliwości, czyszczenie maleńkich wędzonych szprotek jest pracochłonne, ale smak, jak dla mnie wynagradza tę ,,dłubaninę”. Polecam na wieczorną przekąskę.

 

 

Pasta ze szprotek

Składniki:

  • 220 g wędzonych szprotek
  • 2 łyżeczki majonezu ,,Kieleckiego”
  • 1 łyżeczka śmietany 18%
  • 1/2 pęczka koperku
  • Sól i pieprz
  • 1/2 cytryny
  • Kilka pomidorków koktajlowych

Sposób  przygotowania:

  1. Szprotki czyścimy bardzo dokładnie, z głów, ogonów i kręgosłupa, zdejmujemy skórę.
  2. Czyste ryby wkładamy do szklanego naczynia i rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez, śmietanę i drobno posiekany koperek. Przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
  3. Podajemy na świeżym białym lub ciemnych pieczywie z kawałkiem pomidora i skropioną cytryną.

Smacznego!

 

 

 

(Visited 2 138 times, 1 visits today)

Dorota

previous
Zapiekane pory z kurczakiem i serem gorgonzola i Światowy Dzień Kota
next
Mini tarty z cukinią
previous
Zapiekane pory z kurczakiem i serem gorgonzola i Światowy Dzień Kota
next
Mini tarty z cukinią

4 komentarze Ukryj

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »