0 0
Łosoś w marynacie Pięć Smaków

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj ten przepis do ulubionych

Zaloguj się lub zarejestruj żeby tworzyć listę ulubionych przepisów.

Łosoś w marynacie Pięć Smaków

Jak to zrobiłam, krok po kroku:

Share

Przepis jest bardzo prosty i szybki. Pochodzi z programu Jamiego Olivera ,,30 min Jamiego”.

Łosoś w pięciu smakach
  • 500 g filetu z łososia ze skórą (bez łuski, dokładnie oczyszczonego)
  • 1 łyżeczka przyprawy chińskiej pięć smaków 
  • sól
  • pieprz 
  • 1 łyżka masła 
  • olej 

Przygotowanie:
  1. Filet z łososia myjemy, wycieramy
  2. Nacinamy od strony skóry na głębokość kilku milimetrów
  3. solimy, posypujemy pieprzem i przyprawą pięć smaków, lekko wklepujemy przyprawy z obu stron ryby 
  4. odstawiamy na 1h w chłodne miejsce (niekoniecznie)
  5. Rozgrzewamy na patelni olej i masło, smażymy łososia z dwóch stron przez ok. 15 min 

(Visited 301 times, 1 visits today)

Dorota

previous
Ciastka a’la florentynki
next
Muffinki na dwa sposoby
previous
Ciastka a’la florentynki
next
Muffinki na dwa sposoby

Zapraszam do komentowania i dziękuję za Twoją opinię

Translate »